Meny

LED-ljus till vattenskotrar

Karl Richard Dybvik
03/06/2020
Att köra säkert i mörkret är viktigt, särskilt när hastigheten är hög, bra sikt och bra ljus är ännu viktigare. Tyvärr har vi under de senaste åren sett många tragiska dödsolyckor med vattenskotrar i mörkret. Vissa av dessa kunde troligen ha undvikits med bättre ljus och synlighet. I det här inlägget kommer vi att titta på LED-ljus till vattenskotrar.

Bättre ljus på vattenscooter

Led lys til vannscooterSom sagt har vi tyvärr sett många tragiska dödsolyckor med vattenskotrar i mörkret under de senaste åren. Vissa av dessa kunde antagligen undvikas med LED-ljus till vattenskotrar. Därför vill vi visa att du har en enkel möjlighet att uppgradera säkerheten på din vattenskoter. Så vi pratar inte bara om LED lanternor, som gör så att andra ser dig, utan några bra LED-lampor som lyser långt framför dig i mörkret. Och gör dig medveten om rev, fiskeredskap och andra faror som lurar framför dig.

Vilka LED extraljus rekommenderas till vattenskotrar?

På vattenskoter är det främst strömmen som begränsar storleken och effekten på LED-lampan du monterar. Dessutom ska det vara praktiskt så att det inte står i vägen när du kör. Och den måste vara mycket vattentåligt. 

Därför bör du välja en liten lykta med låg konsumtion designad för maritim användning. Som fjärrljus i hög hastighet rekommenderas en spot eftersom den lyser långt framåt. Rigid Ignite Spot rekommenderas starkt för detta. Den kan med fördel kombineras med en Rigid Ignite flood som ger lite kastlängd, men mer bredd i ljusbilden. Den lilla LED-lampan lyser mer än halogen helljus på bil, så två av dessa ger faktiskt starkare ljus än du har på bilen. De är också lätta att placera. De tål mycket slag och variabel spänning. Perfekt LED-ljus till vattenskotrar.

Finns det möjligheter för LED-områdesbelysning eller LED-arbetsbelysning till vattenskotrar?

Du kanske vill lysa upp området bakom vattenskotern eller bryggan när du lägger till? Då rekommenderar vi att du väljer ett kraftfullt ljus med god spridning i ljuset, så att du får ett brett och fint ljus över hela området nära dig. För sådan användning är Rigid Marine SRM perfekt. Det lyser upp nästan 1600 lumen, vilket motsvarar över 100 watt halogen eller två halogen billyktor. Den är mycket robust och byggd för maritim användning och den är väldigt liten och snygg. 

Effektbelysning och markeringsljus i LED?

En annan liten lampa som kan fungera bra som både arbetsbelysning och effektbelysning är Rigid A-serien. Det kan skruvas rakt på ett platt område och lyser mycket spridd ut ur lampan. Något som ger en god effektbelysning eller ljus som gör dig synlig i mörkret. Det här är bra att placera bakom sadeln eller på sidorna.

Undrar du vilka LED extraljus du ska montera på din båt?

Då kan vi rekommendera Rigid Marine Serien som du kan hitta här Led till båten.  

På vår sida med LED och bättre ljus till din båt kan du hitta många fler fantastiska LED extraljus till din båt.

Kraftfull LED interiör ljus till båt

En annan produkt till båt är ett kraftfullt och bra interiörljus till båt. Här rekommenderas starkt Lumen interiör ljus. Undertecknade har själv 2 st i sin cabin cruiser, som lyser upp toaletten och kabinen och den är verkligen fantastiskt. Den har en egen lätt beröringsbrytare som är lätt att hitta i mörkret och ger ett kraftfullt ljus med enhetlig och god spridning i naturlig färg. Du får den också i en variant som kan växla mellan rött och vitt ljus. Detta är perfekt för nattkörning, där du behöver rött ljus för att läsa kartor medan du behåller mörkerseende.

Stäng
999 kr återstår för fri frakt