Laddar...

Köpvillkor LumenDaylight.se

Följande köpvillkor gäller för våra produkter och annan lös egendom (nedan kallade produkterna) av Ekstralys AS, Organisationsnummer: 556813-4489 // 916503555, (nedan kallat LumenDaylight), om inte annat särskilt överenskommits skriftligt mellan respektive kund (nedan kallad kunden) och LumenDaylight. Vid försäljning till konsument tillämpar LumenDaylight de tvingande regler som följer av tillämplig lagstiftning. LumenDaylights nätbutik (www.LumenDaylight.se) kallas nedan LumenDaylight.se.

Säljare är:
Ekstralys AS, Gare Næringspark 4, 4521 Lindesnes, Norge

Postadresse Sverige:
Postnord AS
Retursenter Norge / EKSTRALYS AS
Pilängsgatan 10
702 98 Örebro

Epost: kundservice@lumendaylight.se
Telefon: 010-750 27 60
Organisationsnummer: 556813-4489

Produkter

Produkterna som säljs på Lumendaylight.se kan regleras av svensk lag. Det är köparens eget ansvar att se till att lagstiftningen följs och att de är korrekt installerade i förhållande till lagstiftningen. Produkterna måste också installeras på ett ansvarsfullt sätt och skador som uppstår på grund av felaktig installation är kundens ansvar. På LumenDaylight.se har vissa produkter en medföljande instruktionsfilm för till exempel monteringsanvisningar. Kontakta oss om du är osäker på regler eller montering.

Beställning

Beställning av produkterna sker via nätbutiken LumenDaylight.se. Vid beställning träffas avtal om köp först när LumenDaylight bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse via e-post. LumenDaylight ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. LumenDaylight förbehåller sig för fel i information samt fel i specifikation, på samtliga i LumenDaylights sortiment förekommande produkter och tjänster. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan ej garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet. Vid eventuella felaktigheter i angivande av lagerstatus, förbehålls LumenDaylight rätten att korrigera detta i efterhand. Detta innebär bland annat att om en produkt i LumenDaylights sortiment har utgått eller av annan anledning inte finns att tillgå med iakttagande av rimliga ansträngningar, är LumenDaylight ej skyldig att tillhandahålla sådan produkt oaktat att kunden beställt densamma enligt ovan. När kunden har lagt en beställning kan LumenDaylight inte ändra i beställningen, returvillkoren gäller.

Leveransvillkor

På LumenDaylight.se ingår alltid moms i angivet pris. Fraktkostnad tillkommer alltid vid beställning av produkter. Fraktkostnaden beror på kundens val av leveranssätt. LumenDaylight levererar produkterna i samarbete med Postnord. LumenDaylight levererar endast inom Sverige. Produkternas aktuella lagerstatus står angivet på LumenDaylight.se under varje specifik produkt.

Vid leverans av produkterna ska kunden alltid uppvisa legitimation. Endast personen med namnet på paketet får hämta ut det hos postombudet. 

I de fall kunden väljer att inte lösa ut beställda produkter debiteras kunden en hanteringsavgift på 500 kronor.

Om långvariga leveransförseningar uppstår, meddelas kunden via e-post eller telefonsamtal från LumenDaylight. Kunden har alltid rätt att häva köpet vid långvariga leveransförseningar. Hävning av köp skall ske skriftligen via e-post till kundservice@lumendaylight.se och LumenDaylight återbetalar erlagt köpbelopp senast 14 dagar efter att skriftlig hävning har inkommit. Det kan finnas tillfällen då det är omöjligt att fullfölja en beställning, till exempel ifall LumenDaylights leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande gentemot LumenDaylight. LumenDaylight förbehåller sig därför rätten att friskriva sig från alla krav på ersättning från kunden gällande leveransförseningar.

LumenDaylight ansvarar för risken vid transport till kunden, d.v.s. risken för att en produkt skadas eller kommer bort under transport till kunden. Kunden står för risken vid eventuell retur till LumenDaylight.

Kunden har ansvar att anmäla eventuell transportskada till LumenDaylights kundtjänst inom skälig tid. LumenDaylight uppmanar kunden att anmäla skadan så snabbt som möjligt, för smidig hantering av ärendet. Kunden ansvarar för att packa upp produkter och inspektera produkternas skick snarast efter mottagandet. Vid en transportskada skall kunden kontakta LumenDaylights kundtjänst på e-post: Epost: kundservice@lumendaylight.se eller telefon: 010-750 27 60. Vid transportskada får kunden ej använda produkten och kunden måste behålla produktens emballage, så att hela paketet och produkten kan besiktigas vid handläggning av skadeärende.

Priser och betalning

De priser som anges på LumenDaylight.se är inklusive moms. Fraktkostnad tillkommer beroende på kundens val av leveranssätt. Fraktkostnad står med i totala kostnaden för beställningen.

Kampanjerbjudanden på produkter gäller så långt lagret räcker, om inget annat anges av LumenDaylight.

Rabattkoder kan endast användas enskilt, kan ej kombineras med varandra.

Obetalda paket kommer att belastas med en summa på 500 kr inkl moms, plus frakt tur och retur av gällande order för att täcka våra kostnader. Om betalningen skulle fattas, vill kravet, efter för utgående varning, bli skickat till inkasso. Rätt till att ångra har endast privatpersoner och paketet måste hämtas ut eller returneras av köparen för att uppfylla kraven i lagen om distansavtal.

Om du väljer att betala med Klarna, klicka in här för att läsa mer om Klarnas köpvillkor. 

Betalningssäkerhet

LumenDaylight garanterar att de betalningsalternativ som erbjuds på LumenDaylight.se är säkra. LumenDaylight erbjuder en säker kortbetalning med VISA och MasterCard (via Klarna). LumenDaylight hanterar aldrig kundens kortuppgifter. Kunden kan endast handla med kort utställda inom Norden.

Säkerhet och sekretess

All hantering av kundens uppgifter sker krypterat med högsta säkerhetsnivå. I samband med kundens registrering och beställning godkänner kunden att LumenDaylight lagrar och använder kundens uppgifter för att fullfölja sina åtaganden gentemot kunden. Överföringen av personuppgifter sker krypterat via SSL. Lösenord angivna av kunden sparas krypterade. LumenDaylight dokumenterar viss kommunikation som LumenDaylight har med kunden via telefon, chat eller e-post, för att kunna tillhandahålla den service som kunden förväntar sig av LumenDaylight.

LumenDaylight kommer inte att lämna ut kundens personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har kunden rätt att få den information som företaget har registrerat. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan kunden begära att informationen ska rättas eller tas bort.

Ångerrätt - Öppet köp

Om du vill använda dig av ångerrätt, kontakta kundtjänst, som skickar dig en formulär, så att du enkelt kan returnera varorna till oss.  

Kunden har alltid 20 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Ångerrätten gäller endast om produkten är i oförändrat skick. Ångerfristen börjar löpa från den dag kunden har tagit emot produkten. LumenDaylight betalar tillbaka erlagt köpbelopp senast 14 dagar efter att returnerad produkt kommit in till Lumen Daylights returavdelning i Norge.

Kunden skall returnera ångrad produkt i originalförpackning med tillhörande emballage. Kunden ansvarar för risken vid returfrakt, risken innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt.

Vid retur vänligen kontakt kundtjänst på telefon eller epost så upprättar vi en returärende och skickar dig returinformation på epost. 

Lämna in returen på ett ombud som hanterar paket för Postnord samt kom ihåg att du får ett inlämningskvitto på din retur, detta för säkerhet och spårning av returen.

Om kunden vill byta en produkt skall produkten returneras, varav LumenDaylight betalar tillbaka erlagt köpbelopp och kunden kan lägga en ny beställning, eller vi kan skicka en rabattkod som kunden kan använda på nya varor i nätbutiken. Dette väljer du när du är i kontakt med våran kundtjänst.  

90 dagars bytesrätt – vid obruten förpackning

Om du vill använda dig av ångerrätt, kontakta kundtjänst, som skickar dig returinformation, så att du enkelt kan returnera varorna till oss.  

Som kund hos LumenDaylight.se har du 90 dagars bytesrätt på produkter som du inte har brutit förpackningen på. Förpackningen får inte vara skadad eller förstörd på något sätt. Om produkten inte har en särskild förpackning utan levererades lös i ett paket skall samtliga märken, klisterlappar, etiketter etc. sitta kvar på produkten. Produkten kan returneres etter avtale selv om det er brutt montasje, men produktene må fremstå som nytt. Altså være i ny stand. Det kan også komme et ompakking gebyr om emballasjen er ødelagt eller mangler. 

90 dagars öppet köp gäller inte på digitalt innehåll, förseglade varor, varor som är tillverkade efter kundens specifikationer, underkläder, varor som försämras eller har kort bäst före datum.

Garanti och reklamationsrätt

LumenDaylight säljer produkter med olik garanti, från 1 till 5 år, upplyst på alla produktsidor, några garantier har också speciella villkor. För kunder i Sverige gäller 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen.

Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, d.v.s. fel som fanns i produkten vid leverans. Fabrikationsfel skall konstateras av LumenDaylight, varpå kunden erhåller fri reparation alternativt ny produkt. Produktgarantin gäller inte då LumenDaylight ej kan hitta något fel på produkten eller då kunden har orsakat skadan själv. Produktgarantin gäller ej vid handhavandefel, felinställd produkt eller fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten.

Några av produkterna har en begränsad livslängd, såsom (men inte begränsat till) högpresterande halogenlampor. Sådana produkter är slitdelar och omfattas inte av lagen om 3 års garanti.

Kundens faktura eller kvittens gäller som garantibevis.

Reklamationer (frakthandling) och serviceärenden

Vid reklamationer, service och garantiärenden skall du alltid kontakta vår kundtjänst via e-post Epost: kundservice@lumendaylight.se eller telefon: 010-750 27 60. LumenDaylight hanterar reklamationer via egen reparation och om ytterligare service är nödvändig används utvalda samarbetspartners.

Vid reklamation vill LumenDaylight betala returfrakt. Kontakta kundtjänst för att få en färdig betalad retursedel. Denna retursedel kan klistras på paketet och skickas kostnadsfritt. Kom ihåg att du får ett inlämningskvitto på din retur, detta ifall paketet skulle bli borta.

Vi kan inte ersätta fraktkostnad om du har skickat en reklamation på egen hand.

Skickar du in en retur är du ansvarig för produkten fram tills vi har mottagit varan från transportören. Detta gäller också om varan skulle försvinna eller bli skadat på något sätt.

Serviceärenden vid eventuella felaktigheter, skador och dylikt som uppstått av någon annan anledning skall betalas av kunden, i enlighet med Konsumentköplagens eller Köplagens regler.

Tvister och lagval

Vid frågor gällande hänvisas kunden till LumenDaylights kundtjänst via e-post: Epost: kundservice@lumendaylight.se eller telefon: 010-750 27 60.

På dessa köpvillkor skall svensk rätt tillämpas. 

LumenDaylight följer som regel Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer om en tvist uppkommer.

Adressen till nämnden är:
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174, 101 23 Stockholm
Tel:+46 (0)8-508 860 00
www.arn.se

Kunder kan även vända sig till EU:s Online Dispute Resolution – http://ec.europa.eu/consumers/odr

LumenDaylight.se – Recensioner