Stötfångare och bågar

Kofångare och frontbågar för bilar ger ett fantastiskt utseende. Vi har godkända frontbågar och godkända kofångare. Frontstång Transporter är en av de mest populära, men vi har de flesta modellerna i lager. Land Cruiser, Hiace och Mercedes Vito med kofångare är ett bra tillbehör och bra med extraljus.
Stötfångare och bågar
Laddar...

4 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering
 1. Metec LED-ramp bågefäste
  Metec LED-ramp bågefäste
  • Perfekt till kofångare
  • Finare resultat
  • Unik fästelösning
  499 :-
   
 2. Sensorcover för parkeringssensor
  Sensorcover för parkeringssensor
  Rating:
  100%
  • Används på parksensor
  • Tar bort pip från sensorn
  • Genial för kofångermontering
  269 :-
   
 3. Metec skylt- och LED-ramp bågefäste
  Metec skylt- och LED-ramp bågefäste
  • För LED-ramper
  • Perfekt till Kofångare
  • Flyttar registreringsskylten
  1 029 :-
   
 4. Metec lampfäste
  Metec lampfäste
  Rating:
  85%
  • Fäst lyktor på båge
  • Svart och krom
  • 6 års ytgaranti
  Från 719 :-
   

4 artiklar

per sida
Sätt stigande sortering

Stötfångare och bågar

Stötfångare och stötfångare

Stötfångare för bilar är i första hand ett designelement för en robust bil. Det ger ett tufft utseende och har flera fördelar. Fördelarna kan vara

 • Extraljusfäste. Ett bra ställe att montera strålkastare och extraljus på stötfångare
 • Skyddar bilens framsida
 • Design och utseende


Godkända frontbågar och godkända stötfångare 

Frontbågar har strikta krav på godkännanden och alla frontbågar och stötfångare som monteras i Sverige måste vara ECE-godkända. Varför har vi det här? Ja, du har säkert sett krocktesterna av bilarna i EURO NCAP? Ett av kriterierna för full poäng på NCAP är skydd för mjuka trafikanter. Så om man kör på någon ska personen ta minsta möjliga skada. Moderna bilar är noggrant designade för just detta. Förr i tiden var bilarna rena stridsvagnar och stenhårda framtill. Se bara på Volvo 240. En riktig olycka i en 240 har ofta bara ett hörn som är deformerat, medan dagens moderna bilar är helt krossade. Dessa stränga krav har också överförts till frontbågar och stötfångare. 


Frontbåge och stötfångare Transporter

VW Transporter är en av de mer populära kommersiella fordonen i Sverige. Av goda skäl. Gott om plats för verktyg och annan utrustning. Bra design och bra körkomfort. En stötfångare eller Frontbåge förvandlar bilen till en grov och cool bil. Transporter är det inte heller särskilt lätt att montera fast strålkastare på utan frontbåge, så om du behöver extraljus på Transportern är en frontbåge ett bra alternativ.  Vi har frontbågar och stötfångare till VW Transporter i både svart och krom här. 


Kan man ha stötfångare tillsammans med parkeringssensorer?

Ja, du kan ha stötfångare tillsammans med parkeringssensorer. Men om kofångaren kommer i konflikt med en sensor måste sensorn avaktiveras genom att placera skumgummi över sensorn. Sensorn blir då blind och resten av systemet kommer då att fungera bra. Färdiga lappar för sensorer hittar du här

 

Extraljusfäste stötfångare och ljus till stötfångare

Om du letar efter en stötfångare funderar du förmodligen också på några bra extraljus på kofångaren. Några enkla rörklämmor avsedd för stötfångare löser problemet. Du behöver veta diametern på din stötfångare och du beställer samma diameter på rörklämmorna som på din stötfångare. När du monterar fästena för extraljus på frontbågen fäster du det runt röret, justerar bredd och vinkel innan du skruvar på plats. Samma rörklämmor kan användas för LED-rampen på kofångaren. Vi har massor av bilder på fina montage, så det är bara att kontakta oss om du behöver se lite mer inspiration. 

 

Stötfångare regler

Stötfångaren är ECE-typgodkänd för varje bil och ska installeras enligt tillverkarens anvisningar. Detta är viktigt för att skydda fotgängare. 

Svart eller Krom stötfångare och frontbåge?

Vi har kofångare i både svart och krom. Att bågarna levereras i svart är en ganska ny trend som kom för några år sedan. Svart båge ger en ännu grövre look och kan vara ganska snyggt på rätt typ av bil. För en svart kofångare rekommenderar vi svarta midnight extraljus, eller en LED-ramp med svart insida

Med en krom stötfångare har du större frihet och kan montera gråa, svarta eller glänsande lampor. Krom är det klassiska utseendet och de mest sålda modellerna. Kom ihåg att matcha kofångarens färg med riktiga rörklämmor. Svarta fästen på svarta stötfångare. 

Stötfångare och frontbågar till en rad olika modeller

Stötfångare Land Cruiser, Frontbåge Amarok, Frontbåge Toyota Hiace är tre mycket populära modeller att utrusta med stötfångare och frontbåge. Stötfångare i svart och krom till dessa hittar du på kategorin för stötfångare. Letar du efter stötfångare till Toyota? Frontbåge Land Cruiser? Du hittar det du behöver på denna sida. 

LumenDaylight.se – Recensioner